Bir Başarı Hikayesi: VitrinGez

ileeticaretturkiye

Bir Başarı Hikayesi: VitrinGez

Vitringez

Türkiye’nin Alışveriş ve Moda Arama Motoru Vitringez.com, tam da bu soruna çözüm olmak için kurulmuş…

Her gün milyonlarca kişi belirli bir ürünü ararken kendilerine uygun beden ve fiyatı bulmak için büyük zaman harcıyor. Bu durumun başlıca sebepleri indirimli ürünler satan e-ticaret sitelerinin kampanyalarını kullanıcı ihtiyaçlarına göre değil kendi programlarına göre düzenliyor olması ve niş alanlara yönelmiş e-ticaret sitelerinin yeterince kullanıcıya ulaşamaması. Türkiye’nin Alışveriş ve Moda Arama Motoru Vitringez.com, tam da bu soruna çözüm olmak için kurulmuş…

Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Teknolojiyi yakından takip edip, yeniliklere çabuk adapte oluyorum. Yenilikler ve yenilikleri çevremdekilerle paylaşmak beni heyecanlandırıyor. Hayatım boyunca insanların hayatını kolaylaştırmaya ve onların sorunlarına en doğru ve kolay çözümleri sunmaya odaklandım. Bu felsefe özel hayatımın yanı sıra iş hayatıma ve projelerime de yansıdı. Kariyerim boyunca üst düzey satış ve iş geliştirme pozisyonlarında görev aldığım Groupon, XING, Blackberry gibi yenilikçi kurumlarda deneyim kazandım ve tecrübelerimi eğitimlerle destekledim. Bu deneyimlerimi sosyal medya gibi çeşitli iletişim mecralarında insanlarla paylaştıkça mutlu oluyorum.

Beş yıldır mobil ve internet teknolojilerine odaklanan blogum www.nataliyesilbahar.com’la Altın Örümcek ödülüne layık görüldüm ve Londra Olimpiyatları’nda Global Blogger olarak ülkemizi temsil ettim.Kısa bir süre önce de ortağım Önder Göğebakan ile hayalim olan “Türkiye’nin Alışveriş ve Moda Arama Motoru Vitringez.com’u kurduk.

Untitled-1

Vitringez ne zaman, nasıl doğdu?

Uzun süredir tüm ihtiyaçlarımı online alışverişle karşılıyorum. Vitringez.com’u kurmadan önce ihtiyacım olan bir ürünü satın alabilmek için pek çok internet sitesini tek tek gezmek zorunda kaldım ve bu işin nasıl daha kolay yapılabileceğini düşünmeye başladım.

İnternette yer alan sihirli bir kutucuk hem kullanıcıların aradıkları ürüne o an ulaşmalarını sağlayabilir hem de e-ticaret sitelerini yeni kullanıcılarla buluşturabilirdi. Bu noktada ortağım Önder Göğebakan’la sektörün ve kullanıcıların ihtiyaçlarını detaylı şekilde araştırdık ve Alışveriş ve Moda Arama Motoru VitrinGez.com’u hayata geçirdik.

Vitringez.com’da öncelikli amacımız; tüm kullanıcılarımızı aradıkları ürüne tek tıkla ulaştırırken sağladığımız avantajlarla en uygun tercihleri yapmalarını sağlamak, alışveriş alışkanlıklarını değiştirirken sektörün gelişimine katkıda bulunmak. Diğer yandan KOBİ’lere ve küçük işletmelere de Vitringez.com’da yer açarak hedef kitlelerine ulaşmalarına ve büyümelerine yardımcı olmak.

VitrinGez.com’da kullanıcılarımızı kadın, erkek, çocuk, ev dekorasyon ve düğün kategorilerinde 150 e-ticaret sitesi, 11.400 marka ve 3.200.000 ürün seçeneği ile buluşturuyoruz.

Kullanıcılar Vitringez’den nasıl yararlanıyor?

Vitringez.com’a girenler hem arama kutucuğundan, hem de kategoriler üzerinden tarzları için aradıkları her şeye tek tıkla ulaşabiliyor. Ayrıca marka, renk, model ve fiyat filtreleriyle en doğru ürüne kolayca ulaşabiliyor, beğendikleri ürünleri listeleyip favorilerine ekleyebiliyorlar.

Örneğin Vitringez.com arama kutusunda “siyah çanta” arayan bir kullanıcımız, Vitringez.com’da yer alan tüm siyah çantaların listelendiği bir sayfaya yönlendiriliyor. Bu sayfadaki yüzlerce siyah çanta içerisinden zevkine ve bütçesine uygun olanı seçtikten sonra satın alma aşamasında o çantanın satıldığı e-ticaret sitesine yönlendiriliyor.

“Moda Alarmı” ve “İndirim Alarmı” kullanıcılarımızın en çok sevdiği uygulamalarımızdan. İndirim Alarmı ile kullanıcılarımız seçtikleri ürünlerin indirimlerini takip ederken, Moda Alarmı ile en sevdikleri markaların ve tasarımcıların yeni ürünlerinden herkesten önce haberdar olabiliyorlar. Diğer yandan sitemizde yer alan markaların Vitringez.com’a özel olarak sundukları “Kuponlar” ile deneyimlerini avantajlı bir alışverişe dönüştürebiliyorlar.

Firmalar neden sizi tercih etmeli? Vitringez firmalara nasıl bir fayda sağlıyor?

Vitringez.com’un pazarlama ve satış stratejisi planlamasıyla; büyük markaların yanı sıra, küçük işletmelerin ve tasarımcıların da tanınırlığını arttırmaya, sosyal medyada güçlenmelerine ve sitelerindeki trafik akışının doğru şekilde gerçekleşmesine yardımcı oluyoruz. İşbirliği yaptığımız markaların web sitelerine tamamen satın alım odaklı, hedeflenmiş ve bilinçli kullanıcılar gönderiyoruz

Tüm bunların yanı sıra Vitringez Blog için hazırlanan içeriklerle, Vitringez.com’da yer alan yüzbinlerce ürün ve kategori ile ilgili yönlendirmeler sağlıyoruz. Paylaştığımız içerikler ile e-ticaret sitelerini yeni kullanıcılarla ve doğru hedef kitleyle buluşturmaya çalışıyoruz.

Ziyaretçi sayısı ve sitede kalma süresi gibi objektif verilerin ışığında; işbirliği yaptığımız markalar, kendilerine bugüne kadar yönlendirdiğimiz trafikten oldukça memnunlar.

Vitringez.com hakkındaki geri dönüşler nasıl? Kendi girişimlerini hayata geçirmek isteyenlere önerileriniz neler?

Kullanıcılarımızın, sosyal medya üzerinden, etkinlikler kapsamında ya da direk bizimle iletişime geçerek Vitringez.com’la ilgili olumlu düşüncelerini duymak bizi gururlandırıyor ve daha iyisini sunabilmek için çalışmamız için büyük bir motivasyon oluyor.

Başarı yolunda fikirlerini hayata geçirmek isteyen genç girişimcilerin işlerine heyecan ve tutkuyla sarılmaları ve fikirlerini birlikte gerçeğe dönüştürebilecekleri iyi bir ekibe sahip olmaları çok önemli. Hangi sektörde olursanız olun, yepyeni bir projeyi hayata geçirmek için cesarete tabii ki ihtiyacınız var. Başarının kapılarını aralayan şeyler, cesaretin yanı sıra; işe duyulan heyecan, azim, tutku, işinde uzman bir ekibe sahip olmak; ayrıca karşınıza çıkan dezavantajları avantaja çevirebilmek.

Natali-Yeşilbahar---Vitringlez

Yaptığınız iş sizi hayallerinize ulaştırdı mı?

VitrinGez.com’un kuruluşundan bugüne kadar aldığımız ödüllerle işimize olan tutkumuz artıyor. Kuruluşumuzdan sonraki ilk 7 ay içerisinde; gelişmekte olan ülkelerdeki girişimcileri destekleyen Endeavor’un Türkiye Ofisi tarafından Türkiye’nin Endeavor Girişimci Adayı seçildik. Ayrıca yeni girişimleri inovasyon, girişimcilik, orijinallik ve yaratıcılık kriterlerine göre değerlendiren E-Fikir yarışmasında 2014 yılının “En İyi Yeni Girişimi” ödülünü aldık.

Yaptığımız işe olan inancımızı ve motivasyonumuzu daha da arttıran bu ödüller sonrası, Türk Telekom’un Girişimleri Hızlandırma Programı olan PİLOTT’ta Türkiye’nin En Hızlı Gelişen 2. Girişimi seçildik ve Silikon Vadisi seyahati ile yurt dışına açılma yolunda ilk adımımızı attık. Sonrasında Vitringez.com ile JCI The Creative Young Entrepreneur Award (CYEA) yarışmasında Yaratıcı Genç Girişimci Ödülleri 1.’liğini kazandım. Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki ticaret ve yatırımı desteklemek amacıyla Birleşik Krallık tarafından yürütülen GREAT Startup yarışmasında Kadın Teknoloji Girişimcisi seçilerek hak kazandığım Birleşik Krallık seyahati ile orada iş yapmakta olan kişi ve şirketlerle tanıştım, fikir alışverişinde bulundum ve danışmanlık hizmeti aldım.

Ekibimle birlikte tutkuyla çalışıp oluşturduğumuz sistem hayalimin bir sonucu. Hayallerim hedeflere dönüştü ve bu hedefleri gerçekleştirmek için çok çalışıyoruz. Gelecek 3 yıl içinde internetten alışveriş yapan her 4 kişiden 1’inin Vitringez.com deneyimini yaşaması, kullanıcılarımızın ihtiyaçları olan her şeye platformumuz üzerinden ulaşması ve sistemimizi yurt dışına taşımak hedeflerimiz arasında.

Yazar hakkında

eticaretturkiye administrator

1 yorum

inter milan shirtYayın tarihi8:38 pm - Haz 7, 2017

Awsome site! I am loving it!! Will come back again. I am taking your feeds also.
inter milan shirt http://www.coool-shop.com/45-inter-milan-shirt

Bir cevap yazın